Kenneth Ishak

Kenneth Ishak
Kenneth Ishak
Dato
11. juni
Tid
14:15

Kenneth Ishak

“Perfekt popmusikk” var overskriften til Morgenbladets anmeldelse av Native Tongue, det siste albumet til musiker og produsent Kenneth Ishak og frontfigur for Beezewax/Heyerdahl.

For å fange Ishaks visjon for Native Tongue rekrutterte han noen av sine norske favorittmusikere; Erland Dahlen (trommer og perkusjon), Ådne Meisfjord (synth), Mattias Krohn Nielsen (gitarer og tangenter), Hanne Kolstø (koring), eksil-amerikaneren Ryan McPhun (bass, koring) og Jaga Jazzists Lars Horntveth (pedal steel). Sistnevnte satt også i produsentstolen, mens McPhun mikset albumet.

Albumet Native Tongue har på en måte to parallelle temaer, ett for den tekstlige tematikken og et for det musikalske. For det musikalske har den allsidige kultartisten Arthur Russell vært en ledestjerne. For det tekstlige så har det vært Ishaks bakgrunn som halvt norsk og halv malaysisk, og de spørsmålene som tvinger seg frem om identitet og tilhørighet.

Resultatet er et album som havnet på en rekke årsbestelister, mottok strålende omtale fra nevnte Morgenbladet, Dagens Næringsliv, Stemmegaffel, Atwood Magazine, Recordoftheday.com, Songwriter Magazine, Deichman, og en rekke andre. Dette er sofistikert popmusikk som eksisterer på egne premisser og som prøver å si noe viktig.

Albumet er hans femte soloalbum, og det første siden 2011. Siden den gang har Ishak holdt seg opptatt som produsent (Kaja Gunnufsen, Signe Marie Rustad, m.m.) og som frontfigur i Beezewax, prosjektet Heyerdahl og litteratur- og musikkduoen Universet med forfatter Bård Torgersen. Han har en lang karriere som artist der han sjelden har tatt noen opphold siden debutalbumet med Beezewax  1997. Det har vært kontinuerlig aktivitet med turnéer rundt i verden som har bragt ham til scener overalt fra Brasil til Japan, og med en samlet diskografi på 16 album.

Om du setter pris på artister som Joni Mitchell, Elliott Smith, Cass McCombs, Wilco og nevnte Arthur Russell, bør du stille deg først i billettkøen til en konsert med Kenneth Ishak.

kjøp billett

kjøp billett